Göç Hakkı Nöbeti Başlıyor

  • Blog

Konar göçer yörük Bacak ailesi geçtiğimiz yıllardan beri sistematik bir baskıya maruz kalıyor. Yasalarca tanınan, Orman Bölge Müdürlüklerinin sağladığı otlatma izni ve planlarının eksiksiz olmasına rağmen; yakınlardaki bir köyün muhtarı bizden rahatsız olduğu için bu sıkıntılar yaşanıyor. Sizlerin de daha önceki paylaşımlarımızdan hatırlayacağınız gibi Bacak ailesinin karşı karşıya
kaldığı durumu anlatmıştık. Aydıncık ilçesi Pembecik Muhtarı, ailenin onlarca yıldır kışlak olarak kullandığı 
ve her gün bambaşka sebeplerle daralmakta olan yaşam alanından gitmesini istiyor. 

Kaymakamlık, Orman İşletme Şefliğine de baskı yaparak, bir şekilde yaşam alanımızdan çıkartılmamızı hatta gerekiyorsa jandarma eşliğinde kovulmamızı buyuruyor. Yasal olmayan bu durum karşısında bir kez daha mülki idareden adalet  bekliyoruz. Yaşam alanımız ve coğrafyamız aslında ihtiyaçlarımızın tümüne yetecek kadar bereketli. Ancak bir muhtar ile bir kaymakamın hırsına yetmiyor, dar edebiliyor dünyayı başımıza. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi; bizler tüm yaşamımızı 3-5 m2 kıl çadıra sığdırıyorken kendi vatanımıza sığamıyoruz, yaşam haklarımız engelleniyor. Göç etmek bizim kadim hakkımız ve bir kültür mirasıdır. Değil bugün bu insanların yaşamlarını zorlaştırmak, mevcut işleyiş ve yapının her türlü engeline karşı kolaylaştırıcı olmak mülki amirlerin de asli görevi olmalıdır. 

Uzun lafın kısası konuyu burada dile getirmeden önce 
başvurulabilecek her yolu denedik ancak cevapsız kaldık. Şimdi sizlerin desteğine en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman. Gönderiyi paylaşarak, etiketlere 
destek vererek ve muhatapları etiketleyerek konunun muhataplarının gündemine girebilmek en büyük umudumuz.

Bizler de bu süreç içerisinde kaymakamlığın aileyi yaşam alanından çıkartmasına engel olmak ve göç hakkının güvenliğini sağlamak amacıyla Bacak ailesinin yanında nöbete başlıyoruz!

#MersinValiliğiYörüklereSahipÇık
#GöçebelikBirYaşamHakkıdır
#OtlaklaraVeSuKaynaklarınaErişimEngellenemez
#YörüklerÖzgürceGöçsün

İletişim

+ 90 530 707 93 85

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

E-Bülten

Bizi Takip Edin