"Sarıkeçililer yüzyıllardır doğayla bütünleşmiş bir halde; zarar vermeden, aksine fayda sağlayarak üretim yapıyor. Bizlerin doğamız gereği ''yalnızca olması gereken'' olarak düşündüğümüz bu üretim biçimimizin günümüzde kentteki karşılığı ''ekolojik, temiz, sağlıklı, besleyici, adil'' üretim. Endüstriyel gıda üretiminin yarattığı yıkımın tam karşısında duran bu nitelikli gıda, tüccarların elinde hiç olmaya mahkum kalmıştı. Topluluk içersinden bu gidişatı değiştirmek isteyen gençler olarak, 2021 yılında Geççi'yi kurduk. Komisyoncuları ortadan kaldırarak üretimlerimizin; gıdasınının nereden geldiğini önemseyen tüketicilerle buluşturmayı amaçladık. "
İlkelerimiz
Ekolojik Üretim
Sürekli hareket halinde olan hayvan sürülerimiz beslenmek için hiçbir bir tarım bitkisine ihtiyaç duymadığından ve ayrıca hayvanlar içtikleri suları meraya geri bıraktıklarından dolayı üretim tam sürdürülebilirlik üzerine kuruludur. Göçebe Kıl Keçisi yetiştiriciliği sürecinde keçiler, ormandaki dip örtüsünü tükettikleri ve yanabilir malzemenin toprağa karışmasını sağladıkları için orman yangınlarının engellenmesinde önemli rol oynarlar.
Yaylım Beslenme
Hayvanlarımız 7/24 merada açık alanda, bitki çeşitliliği ve iklim şartları doğrultusunda sadece yabani bitkiler tüketerek özgürce yaşarlar. Yaşamları boyunca hiç ahır görmezler. İlaveten sadece kaya tuzu tüketirler.
Yüksek Hayvan Refahı
Göç takvimimizi tamamen hava sıcaklığı otlakların darlığı, çokluğu gibi etkenlere göre, hayvanlarımızın refahının en yüksek olacağı seçeneğe odaklı planlarız.
Yerel Irklar
Birlikte yaşadığımız yoldaşlarımız olan kıl keçilerimiz, develerimiz, köpeklerimiz ve atlarımız yüzyıllardır bu coğrafyada bizimle birlikte yaşayan ırkların devamıdır. Yerel ırklar ekosisteme adapte olmalarından ötürü iklim krizinin etkilerini karşı dirençlidir. Antibiyotik ve endüstriyel yem takviyelerine ihtiyaç duymadan yaşarlar.
Adil Üretici-Tüketici İlişkisi
Üreticinin emeğinin hak ettiği değeri kazanması ve tüketicinin aradığı güvenli ve sağlıklı gıdaya şeffaf yöntemlerle ulaşmasını sağlıyoruz. Temelde gıda egemenliğini ön plana alan ve kırsal kalkınmayı destekleyen bu gıda ekosistemi herkes için ortak fayda sağlar.
Gıda Güvenliği
Hayvanlarımızı yetiştirmekten, gıdanızı kapınıza teslim edene kadar geçen işleme, paketleme ve lojistik süreçlerini kendimiz gerçekleştiriyoruz. Tüm bu süreçlerde şeffaf, güvenilir ve özenli yöntemler izliyoruz.
Neredeyiz?
Sarıkeçili topluluğu, yoldaşları olan keçilerin, develerin, köpeklerin ihtiyaçları ve güdüleri doğrultusunda özgürce yaşamalarına imkan sağlayan tam göçebe yaşam biçimine sahiptir.
Sarıkeçililer, havaların ısınmasıyla beraber sıcaklıktan korunmak isteyen yoldaşlarının hareketlerini takip ederek kıyıda bulunan düşük rakımlı alanlardan, yüksek rakımlı yaylalara doğru göç ederler. Her rakım artışında baharı yeniden ve yeniden yaşarlar; türlü bitkilerin çiçeğe ve yeşile durmasına tanıklık ederler.
Aşağıdaki haritada yaz ve kış yurtlarımızdan birkaç örnek görmektesiniz.
Birlikteliklerimiz
ALAF
EKOLOJİK DÖNÜŞÜM
IYRP 2026
Komsuambar
OTAMA KIRKPINAR
SAFIMERA
SAKUDA
Yenilokanta
YOLDA
İletişim
+ 90 530 707 93 85
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.