Geççi Modeli

  • Blog

Geççi'yi topluluk temelli sosyal işletme olarak adlandırıyoruz. Peki ne demek istiyoruz?

Sarıkeçililer yüzyıllardır doğayla bütünleşmiş bir halde; zarar vermeden, aksine fayda sağlayarak üretim yapıyor. Bizlerin doğamız gereği ''yalnızca olması gereken'' olarak düşündüğümüz bu üretim biçimimizin günümüzde kentteki karşılığı ''ekolojik, temiz, sağlıklı, besleyici, adil'' üretim. Endüstriyel gıda üretiminin yarattığı yıkımın tam karşısında duran bu nitelikli gıda, tüccarların elinde hiç olmaya mahkum kalmıştı. Topluluk içersinden bu gidişatı değiştirmek isteyen gençler olarak,  2021 yılında Geççi'yi kurduk. Aracıları ortadan kaldırarak üretimlerimizin; gıdasınının nereden geldiğini önemseyen tüketicilerle buluşturmayı amaçladık.  

Hiçbir pratiğimiz olmayan pek çok süreçte, tüketiciler ve üreticiler bir arada kafa yorarak ve risk alarak harekete geçtik. Alışılmış müşteri ve satıcı ilişkisinden çok uzakta, güven içersinde ilişkiler kurduk ve kurmaya devam ediyoruz.

Bebek adımlarla ilerlediğimiz bu işte ilk günden beri hayalimiz ve hedefimiz, bu sistemden kazanılacak ekonomik gelirin Sarıkeçililer topluluğuna yaşamsal, sosyal, kültürel, ekonomik ihtiyaçlarında geri dönmesi.

Bu sebeplerden ki görselde gördüğünüz güneş paneli, ederinden bağımsız olarak bizim için çok değerli. Topluluğumuzdan bir ailenin, yaşamlarındaki tek ve sürdürülebilir elektrik kaynağı olan güneş enerjisinden faydalanması için hizmet edecek.

Geççi ise çağımızdaki krizler yüzünden gittikçe imkansızlaşan göçebe yaşam biçiminin son bulmaması için çalışmaya devam edecek. Ezcümle;

#HareketeKimseManiOlamaz

İletişim

+ 90 530 707 93 85

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

E-Bülten

Bizi Takip Edin